Monday, July 8, 2013

TRR2013 etapa9 Oestii Pamanteni - Brezoi

Dupa un mic dejun frugal improvizat in camera de hotel - ca la ora 6 dimineata nimeni nu serveste pe undeva micul dejun- , plecam determinati catre o etapa deosebit de salbatica si de frumoasa pe un traseu pretentios.
 Prima parte a etapei, de la Oestii Pamanteni la Suici prin Cicanesti, este un drum cu portiuni pe care pana si caruta ar avea probleme, asa ca decidem ca masina de suport sa vina pe o ruta ocolitoare prin Curtea de Arges in timp ce eu si John vom face acesti primi 12km in autonomie.
Parcurgem apoi impreuna 9 km de asfalt pana in Salatrucu si din nou luam un drum ne-asfaltat pana in Perisani. Lipsa asfaltului e compensata cu varf si indesat de frumusetea peisajelor si de blandetea oamenilor pe care ii intalnim .
Din Perisani, incepe din nou asfaltul, iar de la Manastirea Turnu intram pe Valea Oltului, pe drumul national pe care il fentam ocazional pe stanga si dreapta folosind drumuri de caruta.
Sosim pe ploaie in bifurcatia cu drumul spre Brezoi, dupa 55 de km alergati.

Ce ne-a impresionat?
- frumusetea satelor. Chiar John a remarcat ca multe case sunt mai interesante decat cele din Maramures. Picturi, mici decoratiuni, atentie la detalii.
- peisajul muntelui Cozia, vazut din saua dinaintea satului Poiana si in special panorama dealurilor verzi pline de turme de oi (si caini care nu ne-au iertat).
- un batranel sugubat, cu coasa in spinare, vorbaret si plin de voie buna, care vroia neaparat sa o pupe pe Ioana (pe obraz!!!) .
- O fetita de 10 ani, Andreia, care a fugit cu noi circa 2 kilometri si ne-a rugat daca putem sa o ajutam cu niste haine. I-am dat ceva de mancare si am promis ca o sa ne intoarcem candva cu haine, caci ale noastre erau prea mari. In picioare avea niste espadrile mai mari cu vreo trei numere....

Ce zice organismul?
-Genunchiul stang se umfla in continuare si durerea pare de fapt sa plece de la un inceput de periostita,
-In laba piciorului drept este un punct dureros, si e ca si cand as calca tot timpul cu talpa goala pe o piatra ascutita,
-De la frecarea cu tricoul pe pectorali am iritatii dureroase,
-Azi am fost muscat de obraz de o musca si aveam impresia ca alerg cu o gogoasa prinsa sub ochi.
De fapt, nimic grav....

In rest toate bune, ceea ce-ti doresc si tie cititorule.

Biserica



Poza de grup. In spate masivul Cozia

Badea "pupacila"

Andreia a alergat cu noi 2km


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home