Sunday, July 8, 2012

2012 07 08 etapa 1 Radauti Prut-Dorohoi 60km

La ora 5 dimineata sarim toti in picioare, nerabdatori sa incepem sa alergam. Dupa ce ne echipam si luam un mic dejun frugal, la ora 6 ne urcam in masini ca sa parcurgem cei 21 km pana la startul din Radauti-Prut. La ora la care ajungem acolo, gasim punctul de frontiera inchis, programul incepea de la 8:00, asa ca ne facem poza de grup nestingheriti. E racoare, asa ca primii kilometri trec imediat. Undeva pe la Darabani, km 20, incepem sa simtim cum temperatura de afara urca spre 34-36 de grade. Cautam umbra, cu disperare, dar nu sunt prea multe sanse. Gabi, Corin si Marian sunt deja in fata. Eu cu Daniel si Edi formam un al doilea pluton, dar nu pentru mult timp. Sufar foarte tare de caldura, asa ca incep sa petrec din ce in ce mai mult timp la punctele de alimentare. Ioana face o treaba minunata: apa rece din fantanile de pe marginea drumului, prosop tinut la rece in lada frigorifica, electroliti, izotonic, totul este pus in ordine si plec de fiecare data improspatat. Drumul are destul de multe urcari si coborari, dar macar nu trec decat masini mici si nu avem prea mult stres cu traficul. Traversam sate neasteptat de curate si care in nici un caz nu ne inspira saracie, ci doar mana de oameni foarte gospodari. Pe dreapta si pe stanga se insira lanuri de floarea soarelui, grau si porumb. Cele de floarea soarelui sunt incredibil de frumoase; cat vezi cu ochii palarii galben/negre aliniate ca niste fete zambitoare. Ultimii kilometri la intrarea in Dorohoi sunt absolut daramatori, 36 de grade, nici un pic de umbra si nici o adiere de vant. La sosire atmosfera vesela, a venit sa ne intampine mama Anei-Maria impreuna cu cateva rude si prieteni. La sosirea la pensiune ne asteapta masa -surpriza , la care vom fi serviti cu "sarmale cu crupe" pregatite special pentru aceasta ocazie de mama Ana-Mariei. Urmeaza apoi sedinta tehnica pentru etapa de maine si multa, multa odihna, binemeritata !!!!

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Va doresc o alergare placuta si usoara cu zile cat mai putin dogoritoare.Dupa o carte citita zilele aste a lui Dan Puric-fii demn, prin care doreste sa reinvie sufletul romanesc, imi dau seama ca voi faceti parte dintre cei demni amintiti acolo.Va admir!
Va tinem pumnii!

July 8, 2012 at 5:24 PM  
Anonymous Mery Z said...

Mmmm! sarmaleee, cum poti fi atat de "crud" ca stii cat imi plac mie sarmalele? sunt convinsa ca si Ioana e de acord cu mine.
Si sa fii sigur ca va vor da energia necesara sa porniti maine la drum cu forte inzecite.
Noi toti va suntem aproape si va sustinem din toata inima.
Nelu va zice si el sa aveti multa putere si curaj sa infruntati dogoarea de afara, ca de fapt asta e acum cel mai mare inamic caci cu restul va descurcati.
Mergeti sanatosi si alergare cat mai usoara!

July 8, 2012 at 5:36 PM  
Anonymous Anonymous said...

Va urmaresc pe blog si va apreciez pentru ceea ce faceti. Sa ajungeti cu bine la capat!!! (S.M.)

July 9, 2012 at 1:28 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home